Τσίπουρο Συκιάς
Χαρακτηριστικό της περιοχής μας είναι το τσίπουρο και η κατανάλωσή του. Το τσίπουρο παράγεται από σταφύλια και μέσα από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία που τις περισσότερες φορές καταλήγει σε κανονικό γλέντι. Παραδοσιακά ρακοκάζανα με ξύλα χαρίζουν μια ιδιαίτερη γεύση και η όλη διαδικασία για τους εμπλεκόμενους θυμίζει ιεροτελεστία…
Η Συκιά είναι παραδοσιακά ένα τσιπουροχώρι και σήμερα λειτουργούν 4 ρακοκάζανα , αναλογικά , τα περισσότερα σε όλη την Χαλκιδική.
Μπορείτε τον Οκτώμβριο και τις αρχές Νοεμβρίου να παρεβρεθείτε σε ένα από αυτά και να δοκιμάσετε την εξαιρετική του ποιότητα.