Τοπικά προιόντα

Τοπικά προιόντα

Η χερσόνησο της  Σιθωνίας είναι ένας τόπος μοναδικός, πλουσιος σε χλωρίδα και πανίδα που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στη γη.

Εδώ θα βρείτε  φυτά και βοτανα που δεν θα μπορεσετε να τα βρείτε να φύονται πουθενά αλλόυ στην γη και αυτό έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες σε συνδυασμό με το μοναδικό της κλίμα , να παράγονται φυσικά προιοντα καταπληκτικής ποιότητας , τοσο στην γευση , όσο και στις θρεπτικές τους αξίες.

Από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή της Συκιάς έχει αναπτυχθεί η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία και η αμπελουργία.

Ετσι στην περιοχή της Συκιάς δημιουργήθηκαν οι συνθήκες απο αρχαιοτάτων χρόνων να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό αιγοπροβάτων σε  όλη την Χαλκιδική και μιας μοναδικής ράτσας αγελάδων που πήρε και την ονομασία "ράτσα Συκιάς", πολλούς κτηνοτρόφους που επεξεργάζονται το γάλα που παράγουν φτίαχνοντας προιόντα όπως το φημισμένο κατσικίσιο τυρί της Συκιάς με μοναδική γεύση και ποιότητα.

Από τη γη της Σιθωνίας παράγεται το 10% της εγχώριας παραγωγής μελιού!
 Η Συκιά κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην παραγωγή του με πάνω από 40 μελισσοκόμους με πάνω από 30.000 μελισσοσμήνοι που δουλεύουν για το μέλι!
 Καθένας από τους μελισσοκόμους διαθέτει μεγάλες μελισσοκομικές μονάδες – 500 ως 1600 κυψέλες- και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην παραγωγή του μελιού. 

Επίσης διαθέτει πολλά αμπέλια σε όλη την περιοχή και στον κάμπο της  και παράγει καταπληκτικό κρασί και  το μοναδικό τσίπουρο της Συκιάς .

Ας ξεκινησουμε να τα ανακαλύπτουμε...

 

Τυρί Συκιάς
Σιθωνία, , , , 63072
0 reviews

Ετσι στην περιοχή της Συκιάς δημιουργήθηκαν οι συνθήκες απο αρχαιοτάτων χρόνων να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό αιγοπροβάτων και μιας μοναδικής ράτσας αγελάδων που πήρε και την ονομασία "ράτσα Συκιάς", πολλούς κτηνοτρόφους που ε ...

Σιθωνία, , , , 63072
0 reviews

Από τη γη της Σιθωνίας παράγεται το 10% της εγχώριας παραγωγής μελιού! Η Συκιά κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην παραγωγή του με πάνω από 40 μελισσοκόμους με πάνω από 30.000 μελισσοσμήνοι που δουλεύουν για το μέλι! Καθένας από τους μελισσοκόμους διαθ ...

Κρέας και γάλα στην Συκιά
Σιθωνία, , , , 63072
0 reviews

Στην Συκιά  ανθεί η κτηνοτροφία, καθώς στην ορεινή του περιοχή φιλοξενούνται περίπου 20.000 αιγοπρόβατα και 1.500 βοοειδή. Οι παραγωγοί του αιγοπρόβιου γάλακτος παραδίδουν το γάλα σε εταιρίες γαλακτοκομικών ή σε ιδιωτικά τυροκομεία ή παρασκευάζουν οι ίδιο ...

Τσίπουρο Συκιάς
Σιθωνία, , , , 63072
0 reviews

Χαρακτηριστικό της περιοχής μας είναι το τσίπουρο και η κατανάλωσή του. Το τσίπουρο παράγεται από σταφύλια και μέσα από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία που τις περισσότερες φορές καταλήγει σε κανονικό γλέντι. Παραδοσιακά ρακοκάζανα με ξύλα χαρίζουν ...